Länkar


Länkar


 

Har du förslag på länkar som skulle passa in här, maila då webmaster@mswr.se


 

Westernföreningar 

 

WRAS  Western Riders Association of Sweden

WBWR Westerbotten Western Riders 

MWR  Middle West Riders

WRZ  Western Riders Club Z 

 


Föreningar 

 

RoUr  Rovaniemen urheiluratsastajat 

ÖRK  Överkalix ridklubb 

KDRF  Kågedalens Ryttarförening 

 


Tränare

 

Lasses Hästtjänster Lars Lindvall, träning av häst och ryttare på alla nivåer, Gransätra, Kalix

NC Horse Training  Nicklas Christoffersson, Guest Ranch, Jonsgården utanför Piteå 

Sandby Western Fifi Blomqvist, Uppsala

Nilsson Quarter Horses  Conny Nilsson, Uppsala 


Lisa Nilsson

Kort om mig

Lisa Nilsson, 32 år. Tävlat på B-nivå inom WRAS med goda resultat i gångartsgrenarna. Har nu bytt inriktning och har en liten quarterkille med reining/ko-stam som jag hoppas kommer bli en allsidig häst i framtiden. Tränar regelbundet just nu för Lars Lindvall, Anna Porola och Katja Vanhatalo. Bor i Tornedalen, norr om Haparanda. Pratar även finska.  Nås via mail nilssonlisa@hotmail.com eller telefon 076-1311240


Klara Jolanki

Jag blir 18 år i år och har ridit i hela mitt liv. Jag har tränat mig inom många olika inriktningar främst Trail och Horsemanship men även Reining, Ranch Riding, Pleasure, Western Riding och Trail at Hand. Mina största meriter är SM guld i Trail at Hand Youth, SM silver i Trail Youth och två SM brons i Trail Youth samt Ranch Riding Youth. Jag har även en fjärdeplats på SM i Western Riding Open. Alla medaljerna togs med min häst Red Hot Chili Pepper som är en föredetta hopp- och dressyrhäst som jag skolat om. Henne har jag även kört in.

Jag driver även verksamheten Ranch Lillån (som finns på facebook och instagram) tillsammans med Julia Hjelm där vi brukar hålla ridläger under somrarna varav alla varit succé (bilder och videos finns på instagram).

Jag tränar inom alla områden jag har kunskap inom, främst Trail, Horsemanship, problemlösning och även Western Riding, Ranch Riding och Pleasure.

Problemlösning kan t.ex. handla om att få sin häst lättlastad, få en häst som är ganska rädd, energisk, otålig (eller liknande) att landa, lyssna, vänta och helt enkelt kommunicera. Problemlösning kan även ha ett relationsbyggande syfte där hästen vill vara med dig och tycker om att träna. Min träning bygger på att ekipaget möts på mitten. Man tar hänsyn till varandra, respekterar varandra och relationen man har ska vara uppbyggd på bådas villkor. Du ska aldrig behöva vara rädd för din häst och din häst ska aldrig behöva vara rädd för dig samtidigt som man respekterar varandras utrymme.